Meni yö pipariksi! Ohhoh! En osannut nukkua, kun olin eilen synttäribileissä ja kutsuin melkein kaikki läsnäolijat ensi sunnuntaina grillipartyyn. Yöllä sitten aloin miettiä tarjoilua ja iski pieni paniikki päälle. Juoksentelin veskissä eikä kissa tykännyt siitä ollenkaan, kun halusi nukkua minun kainalossa. Hän ei kuitenkaan hyljännyt minua niinkuin joskus saatuaan tarpeekseen liikuskelustani. Silloin hän on puikahtanut miehen peiton alle, joka on tavallaan helpotus, mutta tunnen aina itseni petetyksi, kun hän jättää minut!

Jo puoli kuudelta istuin keittiössä hörppimässä kofeiinitonta pulverikahvia ja katselin tarkkana tielle, että näkisin postiauton tulon. Se pääsi kuitenkin livahtamaan salaisesti ja menin sitten vasta kahdeksan jälkeen uudestaan postilaatikolle ja lehdet olivat siellä. Keitin silloin kuuden aikaan ruishiutalepuuroa, jota nautiskelin lautasellisen ja join ison lasillisen rasvatonta maitoa. Puuro maistui vaihteeksi oikein mainiolta. Siitä on varmaan pari kuukautta, kun olen viimeksi syönyt oikein keitettyä puuroa. Pari kertaa pussista semmoista valmista. Sekin menettelee, mutta maistuu mielestäni vähän raa'alta.

Katselin sitten telkkua "Back to Aidensfield" ja "Holby City". Kummatkin sarjat jäivät hieman laikullisiksi, kun torkahtelin välillä ja tapahtumat jäivät epäselviksi. Silloin olisi tietysti pitänyt mennä takaisin sänkyyn ja nukkua tunti, pari.

Vaihteeksi aurinkoista. On taas satanutkin ihan tarpeeksi. Tuntuu kuin alkaisi jalkapohjat jo vettyä. Miksi ei voi olla sopivasti sadetta ja aurinkoa. Aina lykätään jompaa kumpaa liian kanssa eikä silloin tietystikään voi olla tyytyväinen säätilaan. Sunnuntaiksi pitää toivoa kaunista, että voidaan istua pihalla. Meillä on sisällä aika ahdasta vaikka pitää sitä mahtua jos tarvitsee. 6 henkilöä mahtuu melko hyvin pöytämme ympärille, mutta nyt meitä on luultavasti kahdeksan. Täytyy kehittää jostain jatkoa pöydälle. Ajattelin tarjota broileri-paprikavartaita ja salaattia sekä riistä. Ei sen monimutkaisempaa menuuta. Jälkkäriksi omena- tai rapaperipiirakkaa ja kaffetta ja ehkä jäätelöä. Saapi riittää. Tietysti täytyy sitten olla mahdottoman paljon viiniä, jota täytyy käydä kaupasta hakemassa.

Joskus maailmassa laitoin itse viiniä ja muutaman kerran onnistuin tekemään oikein hyvän makuistakin. Muutaman kerran maistui kamalalta ja sitten, kun muutimme taloon, jossa ei ole kylpyammetta, jossa voisin pulloja pestä, päätin, että jos en jaksa ostaa viiniä juodakseni niin enpä ainakaan ala sitä itse tekemään. Olipa helpotus päästä siitä touhusta.

Oli aika hauskat bileet eilen. Istuimme päydässä ainakin 7 tuntia. Välillä vähän oioimme jalkojamme, mutta sitten taas syötiin ja juotiin ja laulettiin. Laulan mielelläni kuin paremmin. Tulikohan kaikille selväksi mitä tarkoitan? No, ei sillä niin väliä. Kaikille? Kenelle kaikille? Ei tänne kauppaan taida kukaan eksyä. Ei ainakaan ole ollut vierailijoista merkkejä. Tänne voisi ehkä asentaa jonkun laskurin, että näkisi lukumäärän, mutta ei sillä niin väliä jos eivät sano mitään niin sama se jos käyvät tai eivät.